Musea in Belgrado

Belgrado bevat vele historische gebouwen, zoals Fort Kalemegdan, Tempel van de Heilige Sava, het Oude Paleis, de Rozenkerk en talloze andere kerken. Ook zijn er vele parken, monumenten, en genoeg musea, caf├ęs, restaurants, markten en winkels om je vakantie of weekend in Belgrado door te komen.

Militair Museum in Belgrado

Het Militair Museum ligt in het Belgrado Fort. In dit museum vind je veel informatie over de geschiedenis van Belgrado. Natuurlijk komen alle recente en minder recente oorlogen aan bod. Buiten het museum staan een groot aantal pantservoertuigen, tanks, raketten en bommen. Binnen vind je nog veel meer wapens, voertuigen, kleding enzovoorts.

Ook vind je in het Militair Museum uitgebreide info over de ontwikkeling van Belgrado Fort. Het fort werd namelijk in fasen gebouwd, tussen de eerste en achttiende eeuw.  Van alle fasen zijn er maquetten te vinden zodat je precies kan zien hoe het fort groeide. (Een maquette is een driedimensionaal model op schaal).

Militair museum bij Belgrado fort

 

Automobiel Museum

In het Automobiel Museum, dat in een historisch pand gevestigd is, kun je vele oude auto’s bekijken. Er staan bijna 50 zeldzame auto’s van uit de hele wereld. Je vind in dit museum ook een Cadillac van Tito terug, en een Marot Gardon uit 1897. Behalve auto’s vind je in het Automobiel Museum ook een interessante collectie nummerplaten.

Nikola Tesla Museum

In de zeven kamers van het Nikola Tesla Museum vind je alles over de levenswerken van de Servisch Amerikaanse uitvinder Nikola Tesla. Tesla is een van de grootste uitvinders en ingenieurs aller tijden. In het museum vind je honderdzestigduizend originele documenten, duizenden boeken en tijdschriften, en vele foto’s, modellen en tekeningen.

Belgrado Luchtvaart Museum

In het Luchtvaart Museum dat vlak bij het Nikola Tesla vliegveld ligt kun je heel veel vliegtuigen en helikopters van dichtbij bekijken. Vele van deze zijn door de Joegoslavische Luchtmacht gebruikt. Ook zijn er een aantal vliegtuigen te zien die in de eerste en tweede wereldoorlog gebruikt zijn, en vliegtuigen uit de oorlogen daarna. Zo kun je ook resten van neergestorte NAVO vliegtuigen zien.

In het Luchtvaart Museum zijn ook een aantal zeldzame exemplaren te bewonderen, zoals de Fiat G50. In totaal zijn er ruim 200 vliegtuigen, helikopters, straaljagers en raketten te zien.

 

Luchtvaartmuseum
Een van de vele vliegtuigen.