Bezienswaardigheden in Belgrado: Parken

In Belgrado zijn een aantal parken die de moeite waard zijn om te bekijken, zoals Kalemegdan Park of het Topcider Park. Voor een wandeling, picknick of gewoon om te ontspannen. Ook het schiereiland Ada Ciganlija is zeer de moeite waard.

Kalemegdan Park

Kalemegdan Park is het park dat om Kalemegdan Fort ligt. Het is het grootste park van Belgrado. In de zomer worden er regelmatig festivals gehouden. In het park liggen behalve het fort ook een dierentuin, diverse monumenten en sculpturen, sportvelden, museum, cafés en restaurants.

Kalemegdan Park

Topcider Park

Topcider park is het oudste park van Belgrado. Het ligt ongeveer vijf kilometer vanaf het centrum van de stad. Topcider Park heeft prachtige tuinen, en je kunt een kijkje nemen bij het Servisch Historisch Museum, het Milos huis en Topcider kerk. De Serviërs komen naar dit park om te wandelen en te picknicken.

Het eiland Ada Ciganlija

Het schiereiland Ada Ciganlija ligt midden in de rivier de Sava. In de zomer komen er veel mensen naar dit natuur- en recreatiegebied om er te zonnen op het strand, te relaxen of te picknicken. Op het eiland kun je ook golven, paintballen, fietsen, voetballen enzovoorts. In het water rond het eiland kun je zwemmen of een bootje huren. Om naar Ada Ciganlija te komen kan je de boot of bus nemen die bij de Branko brug vertrekt.

Partizan en Rode Ster

In Belgrado, en eigenlijk heel Servië, is sport erg populair. Vooral basketbal en voetbal. In Belgrado zitten de twee belangrijkste sportclubs Partizan en Rode Ster. Beide clubs hebben een stadion en je kan er vele sporten beoefenen. Als je van sport houdt is het zeker aan te raden om een wedstrijd van een van de clubs te bekijken. De club Rode Ster heeft in Belgrado ook een eigen museum.