Restaurants in Belgrado

Het eten in Belgrado is uitstekend. Je vind talloze eetgelegenheden in de stad. Het eten is betaalbaar, en de maaltijden worden steeds goedkoper naarmate je verder van het centrum verwijderd bent.

Eigenlijk vind je overal in de stad veel eetgelegenheden. Langs de kades van de Donau en de Sava vind je veel drijvende visrestaurants, in Novi Beograd vind je wat meer trendy restaurants en de wijk Skardarlija staat bekend om de vele restaurants en taveernes. Bij het eten worden er vaak oude Servische liedjes gespeeld door een liveband.

De menukaart is meestal alleen in het Servisch beschikbaar. Alleen bij de modernere restaurants is er soms een Engelstalige kaart aanwezig. Neem dus iemand mee die de taal spreekt of gebruik google translate. Ook kun je natuurlijk stiekem naar het bord van andere gasten kijken en als je iets lekkers ziet dat aanwijzen bij de ober.

De Servische keuken

In de Servische keuken vind je invloeden uit diverse landen. Er wordt veel vlees gegeten, met name vlees van de barbecue. Populaire typisch Servische gerechten zijn Sarma (druiven- of koolbladeren gevuld met vlees en soms rijst), Gibanica (hartige kaas taart) en cevapcici worstjes. Natuurlijk kan rakija (sterke drank) niet ontbreken. Bij het eten wordt vaak wijn of bier gedronken, en altijd een glas water naast je andere drinken.