Vliegen naar Belgrado

Als je naar Belgrado wilt reizen kun je het beste het vliegtuig nemen. Binnen tweeëneenhalf uur zit je vanaf Schiphol of Eindhoven al in de luchthaven Belgrado Nikola Tesla. Reizen per auto of trein duurt niet alleen veel langer, vaak is het nog duurder ook. Als je per trein reist moet je bovendien een aantal keer overstappen want er gaan vanuit Nederland geen directe treinen naar Belgrado.

Luchthaven Nikola Tesla Belgrado

Het Nikola Tesla Belgrado vliegveld ligt ongeveer twaalf kilometer ten westen van Belgrado, en 20 kilometer van het centrum van Belgrado. Het is de belangrijkste internationale luchthaven van Servië. Dagelijks vertrekken er lijnvluchten naar vele Europese bestemmingen. De luchthaven heeft twee terminals: een oude en een nieuwe. De oude terminal wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en de nieuwe terminal voor internationale vluchten. Er zijn twee restaurants en vier bars. Ook zijn er een aantal banken en wisselkantoren, geldautomaten en een postkantoor.

Naar je bestemming in Servië

Op het vliegveld kun je een auto huren, de shuttlebus nemen of een taxi. Een kaartje voor de shuttlebus kun je bij de chauffeur kopen. De bus gaat elk half uur. Als je een taxi wil nemen kunnen taxichauffeurs je een creatieve prijs vragen. Geef altijd meteen je eindbestemming op en stel van te voren de prijs vast. Op het vliegveld is ook een Taxi informatie balie waar je een taxi kunt bestellen van tevoren de prijzen kunt zien.

Air Serbia vanaf Schiphol Amsterdam

Tussen Schiphol Amsterdam en Belgrado vlieg je met Air Serbia. Dit is de nationale luchtvaartmaatschappij van Servië. De oude naam tot eind oktober 2013 was Jat Airways.

Wizzair vanaf Vliegveld Eindhoven

Vanaf vliegveld Eindhoven kan je met Wizzair naar Belgrado vliegen. Dit is een Hongaarse vliegtuigmaatschappij en de prijzen voor een vliegticket liggen een stuk lager dan bij Air Serbia. Let op, de ruimte tussen de stoelen is erg krap. Lange of stevige mensen kunnen beter een zitplaats met extra beenruimte reserveren.