Winkelen in Belgrado

Belgrado is een waar winkelparadijs als je van winkelen houdt. Alle grote westerse ketens zitten in de winkelstraten van Belgrado. De prijzen liggen soms lager dan in Nederland.

Winkels in Belgrado

In het centrum van Belgrado vind je een aantal gezellige winkelstraten. De bekendste is de Knez Mihailova. Deze straat ligt tussen het centrale plein Trg Republike en Kalemegdan. Alleen voetgangers mogen hier komen. De winkels die je hier tegen komt zijn voornamelijk grote ketens die Westerse merken aanbieden. Andere winkelstraten zijn de Bulevar Kralja, Kralja Milana en de Terazije. De Kralja Aleksandra Boulevard is met ruim 8 kilometer de langste straat in Belgrado. Je vind hier eindeloos veel winkels, waar je letterlijk alles kunt kopen.

Winkelcentra

Er zijn een aantal grote winkelcentra in Belgrado, zoals Ušce, Sava Center, Mercator, New Millennium en Delta City.

Ušce Shopping Center is een modern winkelcentrum gevestigd in het hoogste gebouw van Belgrado. Ušce is verdeeld over zes verdiepingen met vele winkels, restaurants, cafés, bioscoop, casino, bowlingcentrum, entertainment centrum en nog veel meer. Ušce Shopping Center is elke dag van 10.00 tot 22.00 geopend.
Ook Delta City is elke dag van 10.00 tot 22.00 geopend. Hier vind je winkels, bioscopen, speeltuin, cafés en restaurants.

Sava Center is meer een evenementen centrum waar je een kantoor of vergaderruimte kan huren, en waar veel internationale congressen worden gehouden.

Markten

Hoewel er in Belgrado grotere supermarkten zitten waar je alles kan kopen, gaat de lokale bevolking net als elders in Servië het liefst naar de markt om de inkopen te doen. De prijzen liggen hier lager dan in de supermarkt en veel Serviërs vinden een supermarkt maar niks. Alle producten zijn vers en biologisch. Grote markten in Belgrado zijn onder andere Zeleni Venac, Kalenic pijaca en Bajlonijeva pijaca. De meeste markten zijn open van 6.00 tot 19.00 uur.

Chinese markt

In Nieuw Belgrado (Novi Beograd) vind je een enorme Chinese markt. Hier wordt letterlijk alles verkocht wat je maar kan bedenken. De prijzen liggen hier zeer laag, maar de kwaliteit van de producten is ook slechter. Let dus goed op wat je koopt! Toch is het hier altijd druk en is het gewoon leuk om een middagje rond te hangen. Er bevinden zich vele Chinese restaurants. De Chinese menukaart is totaal anders dan de Nederlandse. En de porties zijn hier wel voor één persoon in plaats van twee.