Zaken doen in Servie

Bedrijfscultuur is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het zakendoen in Servië. Het is een land waar hiërarchie en respect voor oudere werknemers nog steeds een grote rol spelen. Ook is het gebruikelijk om niet te direct te zijn in je communicatie. Het is belangrijk om beleefd en respectvol te zijn, en om eventuele kritiek op een tactvolle manier te uiten.

Wat niet doen bij het zakendoen in Servië is net zo belangrijk als wat wel te doen. Het is bijvoorbeeld niet gebruikelijk om direct te zijn in je communicatie. Ook is het niet aan te raden om te laat te komen bij zakelijke bijeenkomsten, omdat dit als onbeleefd kan worden gezien. Tot slot is het belangrijk om respect te tonen voor de Servische cultuur en tradities.

Welke taal

De voertaal in Servië is Servisch. Hoewel veel mensen Engels spreken, is het toch aan te raden om een tolk in te huren voor belangrijke zakelijke bijeenkomsten. Op deze manier voorkom je miscommunicaties en zorg je ervoor dat de boodschap goed overkomt.

Cadeau meenemen?

Het geven van cadeaus is een gebruikelijke praktijk bij het zakendoen in Servië. Het wordt gezien als een teken van waardering en respect. Het is echter belangrijk om geen extravagante cadeaus te geven, omdat dit als ongepast kan worden gezien. Een klein en persoonlijk cadeau is vaak een betere keuze.